جمعه، 2 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » محیط زیست »  عدم توسعه شبکه فاضلاب خانگی عامل آلوده کننده منابع آبی مازندران

 عدم توسعه شبکه فاضلاب خانگی عامل آلوده کننده منابع آبی مازندران

کد خبر: 1705

  مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به عدم توسعه شبکه فاضلاب شهری و روستایی در این استان این موضوع را عامل آلوده کننده منابع آبی این استان دانست.

رخدادشهر: عطاءالله کاویان در مورد آلودگی‌های منابع آبی و دریای خزر اظهار کرد: در استان مازندارن از آنجایی که توسعه صنعتی چندانی در آن صورت نگرفته است، بنابراین مشکل چندانی در رابطه با ورود فاضلاب‌های صنعتی به دریای خزر نداریم، همچنین کارشناسان این سازمان نیز نظارت‌ها و پایش‌های منظمی از واحدهایی صنعتی به عمل می‌آورند. اگر مجموعه‌ای آلایندگی داشته باشد در مرحله نخست تذکر گرفته و اگر بی‌توجه باشد در مرحله بعدی از آن در محاکم قضایی شکایت می‌کنیم.

وی افزود: متأسفانه این استان در زمینه توسعه شبکه فاضلاب‌های خانگی شهری و روستایی نسبت به استان‌های دیگر بسیار عقب بوده و همین موضوع موجب آلودگی بسیاری از منابع آبی سطحی و زیرزمینی این استان شده است. با توسعه‌ شبکه فاضلاب می‌توان از تصفیه آن در بخش‌های کشاورزی استفاده کرد. این استان اکنون دچار کمبود آب است و بازگشت این فاضلاب در چرخه استفاده می‌تواند کمک بزرگی باشد.

کاویان ادامه داد: فاضلاب‌های انسانی، اراضی کشاورزی و سموم و کودهای مورد استفاده آنها نیز از جمله دیگر منابع آلوده کننده منابع آبی سطحی این استان است. فاضلاب‌های حواشی روستاها و شهرها متأسفانه مدیریت نمی‌شود و همین موضوع بر آلودگی منابع آبی افزوده است.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران در ادامه با اشاره به هفته حیات وحش نیز اظهار کرد: خوشبختانه این استان از تنوع جانوری خوبی برخوردار است و از آن سو نیز گونه‌های در معرض انقراضی داریم که باید به شدت از آنها مراقبت شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر در ایامی به سر می‌بریم که ایام گاوبانگی(جفت‌گیریی) و مستی مرال‌ها بوده و در این ایام متأسفانه شکارچی‌های برای شکار این گونه اقدام می‌کنند به همین دلیل ایستگاه‌هایی محیط‌بانی ما که در ارتفاعات قرار گرفته به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و در سطح منطقه گسترش پیدا می‌کند و جدا از ایستگاه‌های محیط‌بانی در نقاط مرتفع‌تر که محل پراکنش مرال‌ها است نیز چادرهایی را محیطبانان برپا کرده تا بتوانند از این گونه خاص و در معرض انقراض در این ایام حفاظت کرده و مانع شکار آنها شود.

ایلنا نوشت، کاویان با اشاره به فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به تالاب‌های این استان یادآور شد: در مبارزه با شکار پرندگان مهاجر نیز که طی سال‌های گذشته رخ می‌داد، چندین برنامه را در دستور کار خود قرر داده‌ایم. آموزش جوامع محلی و جلب مشارکت آنها و چندین طرح مطالعاتی در فریدون کنار، بهشهر و میانکاله انجام دادیم و جلسات مختلفی را انجام داده‌ایم. امسال تلاش ما این است که بتوانیم جلوگیری از شکار و صید پرندگان مهاجر را با جایگزین کردن معیشت جایگزین پیش ببریم.

انتهای پیام/

دسته بندی: جامعه / محیط زیست
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید